Γιατί πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε το δικό σας ακίνητο;

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Όταν πουλάτε ένα σπίτι, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να περάσετε για να παραδώσετε επίσημα τα κλειδιά. Διαβάστε παρακάτω για έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα για την πώληση του σπιτιού σας.

Επιλέξτε έναν μεσίτη

Είναι πολύ δύσκολο να πουλήσετε ένα σπίτι χωρίς τη βοήθεια ενός μεσίτη, επομένως η εύρεση ενός καλού στην περιοχή σας θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα βήματα στη διαδικασία πώλησης του σπιτιού σας. Μπορείτε να βρείτε έναν καλό μεσίτη ρωτώντας φίλους ή συγγενείς στην περιοχή σας που πούλησαν πρόσφατα τα σπίτια τους ή διαβάζοντας κριτικές στο διαδίκτυο. Μόλις επιλέξετε έναν καλό μεσίτη, θα σας καθοδηγήσει σε όλα όσα θα χρειαστεί να κάνετε για να προετοιμαστείτε να πουλήσετε το σπίτι σας.

Αξιολογήστε την Αγορά

Μόλις καθίσετε με τον μεσίτη σας, μπορείτε να κοιτάξετε την αγορά και να αποφασίσετε πότε θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να το βάλετε προς πώληση. Ανάλογα με το πού ζείτε, αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να διαφέρει. Για παράδειγμα, εάν ζείτε στα προάστια όπου ζουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, η καλή στιγμή για να βάλετε το σπίτι σας προς πώληση είναι στα τέλη της άνοιξης καθώς τα παιδιά φεύγουν από το σχολείο. Αυτή η εποχή του χρόνου δίνει στις οικογένειες αρκετό χρόνο για να μετακομίσουν όλο το καλοκαίρι και να εγκατασταθούν πριν ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά στις αρχές του φθινοπώρου.

Εξετάστε τις επιλογές πώλησης

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσεγγίσετε την πώληση του σπιτιού σας. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον κτηματομεσίτη σας για να σταθμίσετε τις επιλογές σας και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας. Το πιο συνηθισμένο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το σπίτι σας προς πώληση και να περιμένετε τους πιθανούς αγοραστές να βρουν το σπίτι σας σε καταχωρήσεις ή σε ανοιχτά σπίτια. Με αυτή τη διαδικασία, θα βρείτε έναν αγοραστή που θα μετακομίσει στο σπίτι σας αμέσως μετά την άδεια σας.

Αν και αυτή είναι η παραδοσιακή προσέγγιση της πώλησης, δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Εάν βιάζεστε να πουλήσετε και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με μη δεσμευμένους αγοραστές, σκεφτείτε να συνεργαστείτε Αγοραστές κατοικιών στο Τέξας με μετρητά, ποιος θα αγοράσει το σπίτι σας, σε μετρητά, την ημερομηνία που θα επιλέξετε. Αυτό εξαλείφει τη διαδικασία εμφάνισης, ανοιχτών κατοικιών και άλλα βήματα που απαιτούνται για την εύρεση αγοραστή. Με αυτήν τη μέθοδο πώλησης, θα λάβετε μια προσφορά μετρητών και εάν αποδεχτείτε, οι αγοραστές με μετρητά θα αναλάβουν την κυριότητα του σπιτιού σας και είτε θα το αναποδογυρίσουν είτε θα χρησιμοποιήσουν το ακίνητο για κάτι άλλο.

Προετοιμάστε το σπίτι σας για πώληση

Αφού ζήσετε σε ένα σπίτι για πολλά χρόνια, πιθανότατα έχετε συγκεντρώσει περισσότερα πράγματα από όσα μπορείτε να μαζέψετε και να πάρετε μαζί σας στο νέο σας μέρος. Στους μήνες που προηγούνται της διάθεσης του σπιτιού σας προς πώληση, θα πρέπει να περάσετε από πολλές φάσεις απορρόφησης και ακόμη και πώληση γκαράζ ή δύο για να απαλλαγείτε από πράγματα και ίσως να κερδίσετε λίγα επιπλέον μετρητά.

Η προετοιμασία ενός σπιτιού που θα βγει προς πώληση σημαίνει επίσης ότι θα χρειαστεί λίγη ανακαίνιση. Από το ξαναβάψιμο των σανίδων και των κουφωμάτων των παραθύρων μέχρι τον βαθύ καθαρισμό δωματίου προς δωμάτιο, αυτό θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Εάν έχετε παιδιά, προσπαθήστε να τα επιστρατεύσετε για να σας βοηθήσουν με αυτές τις εργασίες και φτιάξτε μια λίστα που μπορείτε να ελέγχετε κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια νέα εργασία. Αυτές οι βελτιώσεις θα αυξήσουν την αξία του σπιτιού σας και θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή πώληση.

Ενώ εργάζεστε με τον μεσίτη σας, μπορεί να σας ζητήσουν να διαμορφώσετε το σπίτι σας διαφορετικά για να το κάνετε πιο ευπαρουσίαστο στους πιθανούς αγοραστές. Μπορεί να σας ζητήσουν να αφαιρέσετε οικογενειακές φωτογραφίες, να απαλλαγείτε από κάποια έπιπλα και ακόμη και να προσλάβετε έναν επαγγελματία σκηνοθέτη που θα κάνει κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό. Αυτό το είδος σκηνής θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού, καθιστώντας τα εντυπωσιακά για τους ανθρώπους που θα έρθουν και θα περιηγηθούν στο σπίτι.

Οδηγός για την πώληση του σπιτιού σας

Ορίστε την τιμή σας

Η αξία του σπιτιού σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά πιθανότατα θα αποφασιστεί μετά από ενδελεχή έλεγχο από έναν διατιμητής και τον κτηματομεσίτη σας. Η τιμή καθορίζεται επίσης με βάση τον αριθμό των υπνοδωματίων και των λουτρών στο σπίτι σας καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα και την έκταση της αυλής. Η ηλικία του σπιτιού σας είναι επίσης ένας παράγοντας και πόσο καλά έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπορία

Το να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο για τους πιθανούς αγοραστές δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν ξέρουν ότι είναι προς πώληση. Ο καλύτερος τρόπος για να λανσάρετε το σπίτι σας προς πώληση είναι να κάνετε επαγγελματική φωτογραφία του σπιτιού σας και να δημιουργήσετε φυλλάδια με αυτές τις φωτογραφίες και τις βασικές πληροφορίες. Αυτά τα φυλλάδια μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα κουτί δίπλα στην πινακίδα προς πώληση στην αυλή σας καθώς και σε τοπικές εγκαταστάσεις όπου οι άνθρωποι αφήνουν άλλου είδους διαφημίσεις. Δημιουργία α Προφίλ για το σπίτι σας σε ιστότοπους όπως το Zillow είναι επίσης ένα ουσιαστικό βήμα στην ψηφιακή εποχή, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον κυνηγούν το σπίτι σε αυτές τις πλατφόρμες. Αυτό θα τραβήξει πολλά περισσότερα βλέμματα στο ακίνητό σας, ακόμα κι αν δεν το δουν αυτοπροσώπως.

Ελέγξτε τις προσφορές και διαπραγματευτείτε

Αφού το σπίτι σας έχει προκαλέσει φασαρία και διάφορα άτομα το έχουν περιοδεύσει, πιθανότατα θα έχετε μερικές προσφορές στο τραπέζι. Αυτή είναι η στιγμή για εσάς και τον μεσίτη σας να συνεργαστείτε με πιθανούς αγοραστές και τους κτηματομεσίτες τους για να διαπραγματευτείτε την καλύτερη συμφωνία. Μόλις περιορίσετε τη λίστα αγοραστών σας σε ένα ή δύο άτομα, είναι καιρός να αποφασίσετε ποιος αγοραστής είναι καλύτερα κατάλληλος και είναι πρόθυμος να κάνει την υψηλότερη προσφορά. Μόλις ληφθεί η απόφαση, ο αγοραστής μπορεί να ζητήσει μια τελική επιθεώρηση του σπιτιού και μια τελική ανάλυση πριν από την τελική του απόφαση, αλλά στη συνέχεια θα συνταχθεί η γραφειοκρατία.

Οδηγός για την πώληση του σπιτιού σας

Κλείστε την Έκπτωση

Για να γίνει επίσημη η πώληση του σπιτιού σας, θα χρειαστεί να υπογράψετε πολλά έγγραφα, να πληρώσετε τα έξοδα κλεισίματος και να μεταβιβάσετε επίσημα την ιδιοκτησία από εσάς στον νέο ιδιοκτήτη σπιτιού. Από εκεί, ο αγοραστής θα λάβει τα κλειδιά και είστε ελεύθεροι να ολοκληρώσετε τη μεταφορά όλων των αντικειμένων σας έξω από το σπίτι.

Η πώληση ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια στρεσογόνα περίοδος, αλλά με τον σωστό μεσίτη και λεπτομερή προετοιμασία, θα είστε σε καλό δρόμο για το επόμενο ταξίδι σας στη ζωή.

©2024 Το Αφιερωμένο Σπίτι. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κανένα μέρος αυτής της ανάρτησης ιστολογίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Πώς να διασφαλίσετε ότι οι επισκευές στέγης σας πηγαίνουν ομαλά: Ένας οδηγός

Ανακαίνιση του κρασιού του σπιτιού σαςΕξωτερικός φθόνος: 7 Συμβουλές ειδικών για την ανακαίνιση του κρασιού του σπιτιού σας

Βαθύς Καθαρισμός ΕκκλησίαςΚατακτήστε την τέχνη του βαθύ καθαρισμού της εκκλησίας: Επαγγελματικές συμβουλές από ειδικούς

Δικηγόρος τραυματισμών γέννησηςThe Unforeseen: When Joy Turns to Heartbreak – Ένας δικηγόρος τραυματισμών κατά τη γέννηση μπορεί να βοηθήσει

Υπηρεσίες αντικατάστασης και επισκευής στέγηςΠώς να εκτιμήσετε τη ζημιά της στέγης μετά από μια καταιγίδα

Διερεύνηση των πλεονεκτημάτων του δαπέδου SPCΕξερευνώντας τα πλεονεκτήματα του δαπέδου SPC για την κουζίνα σας

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *