Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των μαλακών επίπλων σας

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Εάν ζείτε σε ένα σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι έχετε συγκεντρώσει πολλά έπιπλα σπιτιού, πολλά από αυτά της απαλής ποικιλίας. Αν συμβαίνει αυτό, θα ξέρετε πόσο ακριβά μπορεί να είναι τα μαλακά έπιπλα, γι’ αυτό πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε να τα αντικαθιστάτε πολύ συχνά. Αλλά πώς ακριβώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τα προστατέψετε φυσικά…

1. Η μαγεία του τακτικού καθαρισμού

Εντάξει, μάλλον ήξερες ότι αυτό ερχόταν. Είναι η πιο βασική αλλά συχνά παραμελημένη συμβουλή για την προστασία των επίπλων του σπιτιού σας: καθαρισμός. Ξέρω, ξέρω – το καθάρισμα δεν είναι ακριβώς συναρπαστικό, αλλά ούτε το να κάθεσαι σε έναν καναπέ που μυρίζει σαν μείγμα κάλτσες γυμναστηρίου και πίτσα της περασμένης εβδομάδας. Το τακτικό σκούπισμα της ταπετσαρίας σας μπορεί να κάνει θαύματα. Χρησιμοποιήστε αυτό το κομψό εξάρτημα στην ηλεκτρική σας σκούπα για να ρουφήξετε όλα τα ψίχουλα, τις τρίχες κατοικίδιων ζώων και ποιος ξέρει τι κρύβει στα μαξιλάρια σας. Πιστέψτε με, ο καναπές σας θα σας ευχαριστήσει.

Επαγγελματική συμβουλή: Για αυτούς τους επίμονους λεκέδες, αφαιρέστε λίγη μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το, αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά και σκουπίστε το με ηλεκτρική σκούπα. Μπουμ, στιγμιαία φρεσκάδα!

2. Περιστρέψτε και γυρίστε

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα μαξιλάρια σας αρχίζουν να φαίνονται σαν να έχουν περάσει από εμπόλεμη ζώνη ενώ η μία πλευρά είναι ακόμα παρθένα; Είναι επειδή δεν είσαι περιστροφή ή ανατροπή τους! Ναι, παιδιά, τα μαξιλάρια χρειάζονται επίσης λίγη άσκηση. Περιστρέψτε τα και αναποδογυρίστε τα κάθε δύο μήνες για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη φθορά. Αυτή η απλή πράξη θα τα κρατήσει παχουλά και περήφανα.

Δώρο: Είναι επίσης μια εξαιρετική δικαιολογία για να κάνετε μια μίνι προπόνηση. Σκεφτείτε όλες τις θερμίδες που καίτε!

3. Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για ανθρώπους

Γνωρίζατε ότι τα μαλακά σας έπιπλα μπορεί να καούν από τον ήλιο, όπως και εσείς; Εντάξει, ίσως δεν έχω καεί ακριβώς από τον ήλιο αν είμαι ειλικρινής, αλλά αυτές οι σκληρές ακτίνες UV μπορούν να ξεθωριάσουν τα υφάσματα πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε να πείτε, “Πού είναι το αντηλιακό μου;” Έτσι, εάν θέλετε οι κουρτίνες και οι καναπέδες σας να διατηρούν τα ζωηρά τους χρώματα, σκεφτείτε να τα επανατοποθετήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ή, ακόμα καλύτερα, επενδύστε σε μερικές μεμβράνες παραθύρων που προστατεύουν την υπεριώδη ακτινοβολία ή αντικαταστήστε τα παράθυρά σας με ενεργειακά αποδοτικά που εμποδίζουν αυτές τις επιβλαβείς ακτίνες. Πιστέψτε με, αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

4. Τα μαλλιά των κατοικίδιων δεν νοιάζονται;

Α, αλλά σε νοιάζει, έτσι δεν είναι; Εάν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου, γνωρίζετε τον αγώνα για να διατηρήσετε τα έπιπλά σας χωρίς γούνα, ειδικά αν έχετε μια μακρυμάλλη ράτσα σκύλου ή γάτας που ζει μαζί σας. Μπείτε στον μαγικό κόσμο του κύλινδροι με χνούδι και λαστιχένια γάντια. Ναι, γάντια από καουτσούκ! Απλώς φορέστε τα, βρέξτε τα ελαφρά και περάστε τα χέρια σας πάνω από τα έπιπλά σας. Παρακολουθήστε καθώς τα μαλλιά του κατοικίδιου κολλάνε στα γάντια σαν άπορος πρώην. Είναι παραδόξως ικανοποιητικό.

Hack για κατοικίδια: Πάρτε τους γούνινους φίλους σας τα δικά τους άνετα κρεβάτια. Αν είναι άνετα εκεί, μπορεί απλώς να αφήσουν ήσυχη την αγαπημένη σας καρέκλα. Χωρίς υποσχέσεις όμως.

5. Slipcover Savvy

Θέλετε να προστατέψετε τα έπιπλά σας από διαρροές, λεκέδες και γενικό χάος; Τα καλύμματα είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Έρχονται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και στυλ, οπότε δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την αισθητική για την πρακτικότητα. Επιπλέον, καθαρίζονται εξαιρετικά εύκολα—απλώς ρίξτε τα στο πλυντήριο και είστε έτοιμοι.

Fashion Forward: Αλλάξτε τα παντόφλες σας εποχιακά για μια νέα νέα εμφάνιση. Είναι σαν αλλαγή ντουλάπας για τα έπιπλά σας!

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των μαλακών επίπλων σας

6. Spot Cleaning SOS

Η ζωή συμβαίνει, και το ίδιο συμβαίνει και με τις διαρροές, όπως αναμφίβολα θα γνωρίζετε, ειδικά αν έχετε παιδιά να τρέχουν γύρω από το μέρος. Όταν χτυπήσει η καταστροφή (γιατί θα συμβεί), ενεργήστε γρήγορα με επιτόπιο καθαρισμό. Για ύφασμα, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και ήπιου απορρυπαντικού. Σκουπίστε—μην τρίβετε—τον λεκέ και δουλέψτε από έξω προς τα μέσα για να αποφύγετε την εξάπλωση. Για το δέρμα, ένα υγρό πανί συνήθως κάνει το κόλπο, αλλά φροντίστε να ακολουθήσετε ένα μαλακτικό για να το διατηρήσετε ελαστικό και λαμπερό.

Συμβουλή DIY: Κρατήστε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με ίσα μέρη ξίδι και νερό βολικό για αυτές τις επείγουσες διαρροές. Είναι σαν ένας μικρός υπερήρωας που μάχεται λεκέδες.

7. Επαγγελματική βοήθεια

Μερικές φορές, τα μαλακά έπιπλά σας χρειάζονται περισσότερα από ένα μικρό TLC από εσάς—χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια. Όχι, όχι θεραπεία (αν και αυτό είναι συζητήσιμο αν έχετε δει τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά και τα κατοικίδια σε έναν καναπέ). Μιλάμε για επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού. Ένας βαθύς καθαρισμός μία ή δύο φορές το χρόνο μπορεί να αναζωογονήσει τα έπιπλά σας με τρόπους που δεν φανταζόσασταν ποτέ εφικτό και θα είναι σχεδόν σαν να έχετε βγει και αγοράσατε ολόκληρα νέα κομμάτια για το σπίτι σας.

Ιδέα μπόνους: Ενώ είστε σε αυτό, σκεφτείτε ένα υπηρεσία αντικατάστασης παραθύρων σπιτιού. Τα νέα παράθυρα μπορούν να βελτιώσουν τη μόνωση του σπιτιού σας, να προστατεύσουν τα έπιπλά σας από τις ακτίνες UV και ακόμη και να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας. Είναι σαν να δίνεις λίφτινγκ στο σπίτι σου!

8. Κρατήστε το στεγνό

Η υγρασία είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλακών επίπλων παντού, κάτι που είναι λογικό αν το σκεφτείς, σωστά; Είτε είναι από διαρροές, υγρασία, είτε από τα υπερβολικά ενθουσιώδη φυτά σας, η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και μούχλα. Ακαθάριστο, σωστά; Φροντίστε να κρατήσετε το σπίτι σου αερίζεται καλά, χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες εάν χρειάζεται και φροντίστε αμέσως για διαρροές.

Λάτρεις των φυτών: Τοποθετήστε ένα δίσκο κάτω από τις γλάστρες με τα φυτά σας για να προλάβετε τυχόν υπερχείλιση νερού και να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχαία ατυχήματα ποτίσματος.

9. Η Παιδομόνωση είναι Στεγανωτική επίπλωση

Τα παιδιά είναι αξιολάτρευτα, αλλά είναι επίσης μικροσκοπικοί ανεμοστρόβιλοι καταστροφής. Εάν έχετε μικρά παιδιά που τρέχουν, σκεφτείτε παιδική προστασία των επίπλων σας. Τα αφαιρούμενα, πλενόμενα καλύμματα μπορούν να σώσουν τη λογική σας. Επίσης, ορίστε ορισμένους κανόνες – όπως το να μην υπάρχει φαγητό ή ποτό στον καναπέ (καλή τύχη να το επιβάλλετε).

Διασκεδαστικό γεγονός: Μερικοί γονείς ορκίζονται τοποθετώντας ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο κάτω από το ύφασμα κατά τη διάρκεια ακατάστατων χρόνων παιχνιδιού. Ιδιοφυΐα, σωστά;

10. Αγάπη και προσοχή

Τελευταίο αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο, σίγουρα θα θέλετε να δείξετε λίγη αγάπη στα έπιπλά σας. Χνουδωτά τα μαξιλάρια, λειάνετε το ύφασμα και αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την άνεση που προσφέρουν. Άλλωστε, ένας χαρούμενος καναπές κάνει ένα χαρούμενο σπίτι.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τα απαλά σας έπιπλα θα παραμείνουν φρέσκα, υπέροχα και γεμάτα ζωή για τα επόμενα χρόνια. Τώρα, προχωρήστε και απολαύστε τη φρέσκια ρουτίνα περιποίησης επίπλων σας. Καλή χαλάρωση!

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

14 Πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το σπίτι σας είναι πολύ θορυβώδες14 Πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το σπίτι σας είναι πολύ θορυβώδες

Οδηγός κόστους καθαρισμού σοφίταςCleaning of Attic Cost Guide: Budgeting for a Clean and Tidy Home

Κατάστρωμα πισίνας FlagstoneΑνυψώστε την όαση δίπλα στην πισίνα με ένα κατάστρωμα πισίνας Flagstone

Νεροχύτης Σύνθετος ΓρανίτηςΟδηγός αγοράς για σύνθετο νεροχύτη γρανίτη

Αγκαλιάζοντας τη φροντίδα στο σπίτι για ένα αγαπημένο πρόσωποΑγκαλιάζοντας τη φροντίδα στο σπίτι για ένα αγαπημένο πρόσωπο

Χαλάκια μπάνιου Nudie RudieΑνακαλύπτοντας την πολυτελή άνεση των χαλιών μπάνιου Nudie Rudie

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *