Επιλογή μεταξύ συμπαγούς σκληρού ξύλου έναντι μηχανικού σκληρού ξύλου

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους δαπέδων και αποτελείται από μασίφ ξύλο. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται είδη σκληρού ξύλου όπως ο σφένδαμος, η βελανιδιά ή η καρυδιά. Αν και το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπο με το πραγματικό σκληρό ξύλο, αποτελείται από έναν κορυφαίο πυρήνα από κόντρα πλακέ με ένα λεπτό στρώμα από πραγματικό δάπεδο από σκληρό ξύλο στην κορυφή και όχι από μια ενιαία ξύλινη σανίδα. Αν και το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο είναι λιγότερο ακριβό από άλλες επιλογές, η διάρκεια ζωής του δεν μπορεί να αυξηθεί με το φινίρισμα του. Δεδομένου ότι τα οφέλη και των δύο επιφανειών είναι σχεδόν τα ίδια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο σπίτι, η απόφαση είναι εντελώς υποκειμενική και μπορείτε να επιλέξετε Δάπεδο Eko για την εγκατάσταση.

Η επιλογή ενός πανέμορφου και μακράς διαρκείας σκληρού ξύλου για το έργο σας είναι συναρπαστική, αλλά γίνεται προβληματική. Τα δάπεδα από μασίφ και κατασκευασμένα ξύλινα δάπεδα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Η μηχανική σκληρή ξυλεία, ένα προσιτό και αδιάβροχο υποκατάστατο της συμβατικής σκληρής ξυλείας, είναι κατασκευασμένο από πυρήνα κόντρα πλακέ με λεπτή επίστρωση από σκληρό ξύλο. Είναι αδύνατο να φινιριστείτε το δάπεδο τόσο συχνά όσο το μασίφ σκληρό ξύλο. Για να συγκρίνετε τα δύο, πρέπει να λάβετε τον προϋπολογισμό σας και τη θέση του δαπέδου.

Στυλ και Είδος

Μασίφ σκληρό ξύλο

Το συμπαγές σκληρό ξύλο είναι διαθέσιμο στα πιο σκληρά και πιο ανθεκτικά στη φθορά είδη όπως η βελανιδιά, ο σφενδάμι και το αγριόφυλλο. Θα βρείτε διάφορους τρόπους για να προσθέσετε ένα μοναδικό σχέδιο στο σπίτι σας με μεγάλη γκάμα πλάτους έως 5′′ και μια ομάδα χρωμάτων και υφών.

Σκληρό ξύλο μηχανικής

Το κατασκευασμένο σκληρό ξύλο παρέχει πολλές από τις ίδιες σχεδιαστικές επιλογές με το μασίφ ξύλο. Επιπλέον, θα μπορούσατε να συναντήσετε έννοιες όπως πιο απαλά εξωτικά είδη, μοναδικές υφές, ειδικές επεξεργασίες επιφανειών, χρωματικά εφέ και εξαιρετικά φαρδιές σανίδες που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με επεξεργασμένο ξύλο.

Εμφανίσεις

Δάπεδο από μασίφ σκληρό ξύλο

Σε σύγκριση με το κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο, το δάπεδο από μασίφ ξύλο έχει συχνά πιο σφιχτές ραφές μεταξύ των σανίδων και μια μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και ειδών. Προσφέρονται προκατασκευασμένες και μη επεξεργασμένες σανίδες μασίφ σκληρού ξύλου.

Σκληρό ξύλο μηχανικής

Το κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο προσφέρεται-προετοιμασμένο. Υπάρχει λιγότερη επιλογή χρωμάτων και ειδών από το μασίφ σκληρό ξύλο. Με κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο, οι σανίδες δαπέδου είναι ευρύτερες. Τα ειδικά προκατασκευασμένα δάπεδα από σκληρό ξύλο έχουν λοξότμητες άκρες, αφήνοντας μικροσκοπικές αυλακώσεις μεταξύ των σανίδων.

Θέση εγκατάστασης

Μασίφ σκληρό ξύλο

Το δάπεδο από μασίφ σκληρό ξύλο ταιριάζει ιδανικά σε υπέργειους χώρους όπως σαλόνι και τραπεζαρία, κουζίνες και υπνοδωμάτια. Λόγω της πιθανότητας για προβλήματα με την υγρασία και την υγρασία, δεν συνιστούμε να τοποθετείτε στερεά σε δωμάτια πλυντηρίων ή μπάνια.

Σκληρό ξύλο μηχανικής

Το κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους ίδιους χώρους με το μασίφ σκληρό ξύλο, αλλά η σχεδιασμένη σύνθεσή του το καθιστά ιδανικό για υπόγεια, θέρμανση με ακτινοβολία και δάπεδα από σκυρόδεμα. (Να μένετε πάντα μακριά από τουαλέτες και χώρους πλυντηρίου.) Για περιπτώσεις όπου το δάπεδο από σκληρό ξύλο πρέπει να ταιριάζει με το ύψος ενός παρακείμενου δαπέδου ή να φιλοξενήσει μια μικρή περιοχή κάτω από τον εξοπλισμό κουζίνας, το κατασκευασμένο σκληρό ξύλο μπορεί να είναι μια σοφή επιλογή επειδή είναι κάπως πιο λεπτό από το συμβατικό συμπαγές σκληρό ξύλο.

Αντοχή

Μασίφ σκληρό ξύλο

Η ανθεκτικότητα του συμπαγούς σκληρού ξύλου καθορίζεται από το είδος του προϊόντος και την ποιότητα της προστατευτικής επεξεργασίας. Επιλέξτε ξύλα ανθεκτικά στα βαθουλώματα, όπως βελανιδιά, αγριόφυλλο και προϊόντα με το φινίρισμα εφ’ όρου ζωής μας για βελτιωμένη αντοχή στις γρατσουνιές. Συνήθως, τα πατώματα από μασίφ σκληρό ξύλο αντέχουν για πολλά χρόνια, ακόμη και μετά από αρκετούς κύκλους λείανσης και φινιρίσματος.

Σκληρό ξύλο μηχανικής

Η μηχανική σκληρή ξυλεία μπορεί να λειανθεί και να φινιριστεί πολλές φορές εάν το επάνω στρώμα είναι αρκετά παχύ, αλλά όχι τόσο συχνά όσο το συμπαγές σκληρό ξύλο. Τα καλύτερα προϊόντα για να αντισταθείτε στις γρατσουνιές είναι αυτά με φινίρισμα εφ’ όρου ζωής που μπορούν να εγκατασταθούν με την πρόσληψη του Eko Flooring. Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε δάπεδα κατασκευασμένα από σκληρό ξύλο πάνω από μασίφ σκληρό ξύλο, εάν η θερμοκρασία, η υγρασία ή η υγρασία είναι ένα πρόβλημα – όπως σε εγκαταστάσεις υπογείου.

Σκληρό σκληρό ξύλο εναντίον μηχανικής

Κόστος

Μασίφ σκληρό ξύλο

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, το δάπεδο από μασίφ ξύλο είναι συχνά πιο ακριβό από το κατασκευασμένο δάπεδο από σκληρό ξύλο. Το συνολικό κόστος μπορεί να αυξηθεί με μια εγγύηση εφ’ όρου ζωής, ένα υψηλής ποιότητας προστατευτικό φινίρισμα, μια μοναδική υφή ή μια καλλιτεχνική μέθοδο χρώσης.

Σκληρό ξύλο μηχανικής

Η μηχανική σκληρή ξυλεία είναι συχνά φθηνή έως ότου προσεγγίσετε πολυτελείς συλλογές, οι οποίες είναι καλύτερα συγκρίσιμες με το πραγματικό δάπεδο από σκληρό ξύλο. Η καλύτερη μακροζωία, ένα παχύτερο επάνω στρώμα που επιτρέπει περισσότερο τρίψιμο και φινίρισμα ή διακριτικά σχήματα μπορεί να είναι χαρακτηριστικά τους.

Φροντίδα και Συντήρηση

Δάπεδο από σκληρό ξύλο

Και οι δύο τύποι δαπέδων χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και συντήρηση για να διατηρήσουν την καλύτερη εμφάνισή τους, είτε είναι κατασκευασμένα από σκληρό ξύλο είτε κατασκευασμένα από ξύλο. Ωστόσο, επειδή το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι πιο επιρρεπές σε βαθουλώματα και γρατσουνιές, απαιτεί πιο τακτικό φινίρισμα με την πάροδο του χρόνου. Η σταθερή υγρασία είναι απαραίτητη για συμπαγή σκληρό ξύλο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν τη διατήρηση ενός επιπέδου υγρασίας μεταξύ 35 και 45% ανά πάσα στιγμή.

Μηχανοποιημένο ξύλο

Το κατασκευασμένο ξύλο, το οποίο είναι πιο σταθερό, δεν έχει αυτή την απαίτηση υγρασίας που συνιστάται. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα καθαρισμού όπως σαπούνια Murphy Oil και ελαφρώς υγρές σφουγγαρίστρες που συνιστώνται κατά τον καθαρισμό και στις δύο περιπτώσεις. Έχουμε έναν ολόκληρο ιστότοπο αφιερωμένο στη συντήρηση και τον καθαρισμό ξύλινων δαπέδων.

Δρυς

Oak Από τα μακροβούτια Viking, η βελανιδιά ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των μεγάλων ανδρών της μάχης της Ευρώπης. Λόγω της μακροζωίας, της σκληρότητας και της αντοχής του, επιλέχθηκε. Οι ελκυστικοί κόκκοι ενισχύουν την καταλληλότητα των επίπλων. Για λιγότερα χρήματα, είναι δυνατό να γυαλίσετε και να επεξεργαστείτε το δάπεδο από σκληρό ξύλο ώστε να μοιάζουν με την επικράτηση άλλων σκληρών ξύλων.

καρυδιά

Η καρυδιά είναι μια εξαιρετική ξυλεία με ανοιχτό κόκκο. Μετά από λίγες μέρες, αλλάζει από την αρχική του πλούσια μουσταρδί απόχρωση σε ένα βαθύ σοκολατί-καφέ ή μαύρο. Η εξαιρετική του λάμψη και η ραφή του με μάτι γάτας του δίνουν μια σχεδόν μυστικιστική εμφάνιση.

Το Merbau

Η Κίνα έκανε ουσιαστική χρήση του Merbau στο Ολυμπιακό Στάδιο του 2008. Είναι ανθεκτικό και γίνεται καφέ ή πορτοκαλί όταν κόβεται και γίνεται πιο σκούρο με τον καιρό. Οι χαρακτηριστικές κίτρινες κηλίδες του, οι οποίες είναι μικρές και διαλυτές στο νερό, το διακρίνουν από άλλα είδη.

Φηγός

Η δρυς και η οξιά συνδέονται στενά. Ενώ παίρνουν και τα δύο σκληρά ξύλα, η οξιά έχει μια πιο ομοιόμορφη υφή και μια χαρακτηριστική κηλίδα στους κόκκους της. Το χρώμα είναι ροζ-καφέ, που κυμαίνεται από ελαφάκι έως καφέ, και γίνεται ένα υπέροχο κοκκινωπό καφέ όταν μαγειρεύεται στον ατμό.

Μαόνι

Το μαόνι έχει ευνοηθεί από τους επιπλοποιούς λόγω της στιβαρότητας, της ομορφιάς και του χρώματός του. Επιπλέον, μια γυαλιστερή πατίνα μπορεί να εφαρμοστεί για την προσομοίωση αμαυρωμένου χρυσού. Αυτό το κοκκινοκαφέ ξύλο με ίσιους κόκκους είναι εγγενές στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Λόγω της δραστικής μείωσης των προμηθειών, μεγάλο μέρος της συγκομιδής που γίνεται τώρα απαγορεύεται.

Σφεντάμι

Η Maple είναι ιθαγενής του Καναδά. Το χρώμα του είναι τόσο ομοιόμορφο που δύσκολα μπορείς να δεις τον αχνό, λεπτό κόκκο του. Σταδιακά θα ξεθωριάσει σε ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα. Λόγω της σκληρότητας, του χρώματος και της υφής του, είναι η καλύτερη επιλογή για κτίρια κατοικιών και χρησιμοποιείται ως αθλητική επιφάνεια εσωτερικού χώρου.

Κεράσι

Το Cherry έχει μια ευχάριστη ζεστασιά – η απόχρωση επηρεάζεται πολύ από το φωτισμό. Μετά από μια περίοδο, τα τμήματα που εκτέθηκαν στο φως άρχισαν να γίνονται καστανόξανθα, ενώ οι περιοχές που σκιάζονταν παρέμειναν μια πιο χλωμή απόχρωση.

Τα δάπεδα από σκληρό και κατασκευασμένο ξύλο είναι αρκετά παρόμοια ώστε να χρησιμοποιούνται στα περισσότερα σπίτια με πολλούς τρόπους. Η επιλογή μεταξύ των δύο εναλλακτικών δαπέδων είναι υποκειμενική επειδή υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Η εναλλαξιμότητα του σκληρού ξύλου και του επεξεργασμένου ξύλου υπόκειται στην εξαίρεση των ζημιών από το νερό.

Το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο αποδίδει καλύτερα σε καταστάσεις υψηλής υγρασίας από το συμπαγές σκληρό ξύλο, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για κουζίνες, μπάνια και υπόγεια. Ωστόσο, και οι δύο τύποι δαπέδων παρέχουν μια τεράστια επιλογή στυλ για εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το σπίτι. Τελικά, εξαρτάται από τις επιλογές σας για το σχεδιασμό και τον προϋπολογισμό (το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι πιο ακριβό).

©2024 Το Αφιερωμένο Σπίτι. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κανένα μέρος αυτής της ανάρτησης ιστολογίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Αξιολόγηση Συστημάτων Ζεστού ΝερούΑξιολόγηση Συστημάτων Ζεστού Νερού: Βρείτε το τέλειο ταίρι για το σπίτι σας

Λίστα ελέγχου Ultimate MovingΛίστα ελέγχου Ultimate Moving: Τι να προετοιμάσετε κάθε εβδομάδα

Υπηρεσίες βοήθειας δοκιμίωνΣύγχρονες Μέθοδοι Εκπαίδευσης: Πώς οι Υπηρεσίες Βοήθειας Εκθέσεων σώζουν την Ημέρα των Μαθητών

Ανακαίνιση του σπιτιού σαςΑνακαίνιση του σπιτιού σας: Κορυφαίες συμβουλές ανακαίνισης και πώς να εξασφαλίσετε τη σωστή χρηματοδότηση

Ένας οδηγός για αγοραστές σπιτιού για πρώτη φοράΚατανόηση των καταχωρίσεων ακινήτων: Ένας οδηγός για αγοραστές κατοικιών για πρώτη φορά

Πραγματικά εικονικόΠώς η Vera Iconica ενσωματώνει την ευεξία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *