Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να καθαρίσετε σε ένα σπίτι;

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Πολλές εργασίες καθαρισμού είναι απλές όταν τις σπάτε. Το να σκονίσετε ένα πάτωμα, για παράδειγμα, είναι μια απλή εργασία, όπως και το ξεσκόνισμα. Αλλά υπάρχουν πολλές εργασίες καθαρισμού που είναι αρκετά δύσκολες, επειδή είναι άβολες, περίπλοκες ή δύσκολες να γίνουν σε υψηλό επίπεδο.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά από αυτά για να αποφασίσουμε ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να καθαρίσετε σε ένα σπίτι.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να καθαρίσετε σε ένα σπίτι;

1. Αμπαζούρ

Τα αμπαζούρ είναι συνήθως αρκετά δύσκολο να καθαριστούν εκτός και αν είναι γυάλινα. Τα υφασμάτινα αμπαζούρ μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν λόγω της υφής τους και πιο εξειδικευμένα υλικά (χαρτί, ξύλο κ.λπ.) έχουν όλα τα δικά τους προβλήματα.

Γενικά, δεν θα χρειαστείτε ειδικά προϊόντα για να καθαρίσετε ένα αμπαζούρ. Για σκιά υφάσματος, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο, όπως μια βούρτσα γυαλίσματος μπότες, για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Άλλα υλικά μπορούν να ξεσκονιστούν κανονικά, με την προϋπόθεση ότι προσέχετε να μην τα καταστρέψετε.

2. Μεντεσέδες καθισμάτων τουαλέτας

Οι μεντεσέδες των καθισμάτων τουαλέτας είναι ένα άλλο δύσκολο καθάρισμα γιατί έχουν πολλούς μικρούς χώρους όπου μπορεί να συσσωρευτεί βρωμιά. Μπορούν επίσης να γίνουν πολύ βρώμικα, που σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Αν και δεν είναι μια περίπλοκη δουλειά, μπορεί σίγουρα να είναι απατηλή.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Αρχικά, βάλτε στόχο να αγοράσετε ένα κάθισμα τουαλέτας που κουμπώνει στους μεντεσέδες. Είναι εύκολο να τα αφαιρέσετε, δίνοντάς σας πρόσβαση σε όλα τα μικρά κενά που χρειάζεστε για να καθαρίσετε. Τα περισσότερα καθίσματα τουαλέτας με ρυθμιζόμενο πλάτος διαθέτουν κάποιο σύστημα σύνδεσης με κουμπιά.

Επίσης, αγοράστε ένα καθαριστικό αφρού κάποιου είδους. Μπαίνει σε μικρούς χώρους πολύ καλύτερα από ένα κανονικό σπρέι, που σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε με ένα πανί.

3. Εσωτερικοί χώροι φούρνου

Ας το παραδεχτούμε: πολλοί από εμάς αγνοούμε το εσωτερικό των φούρνων μας επειδή είναι πολύ ενοχλητικό στο καθάρισμα. Το αποξηραμένο φαγητό και ο μικρός χώρος το καθιστούν μια χρονοβόρα και βαρετή δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εσωτερικοί χώροι του φούρνου βρίσκονται στη λίστα μας.

Όσο για το πώς να τα καθαρίσετε, το καθαριστικό φούρνου και το γράσο αγκώνων είναι φίλοι σας. Η καλύτερη συμβουλή για να κάνετε τη δουλειά πιο εύκολη είναι να παραμένετε στην κορυφή της. Μόλις φτάσετε τον φούρνο σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, ο καθαρισμός του κάθε ή δύο εβδομάδες θα τον κάνει πιο γρήγορη και ευκολότερη δουλειά, επειδή τα τρόφιμα και τα λίπη δεν θα έχουν πολύ χρόνο για ψήσιμο.

4. Επιφάνειες με υφή

Αυτό είναι αρκετά γενικό, αλλά μπορεί να καλύψει ταπετσαρίες, καλούπια τοίχου, μαλακά έπιπλα και πολλά άλλα. Οτιδήποτε δεν έχει επίπεδη επιφάνεια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί επειδή είστε περιορισμένοι σε αυτό που μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, οι επιφάνειες με υφή μπορούν να συλλέξουν τη σκόνη πολύ γρήγορα.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις περισσότερες επιφάνειες με υφή είναι με μια μαλακή βούρτσα. Χτυπήστε τη σκόνη και τα συντρίμμια στο πάτωμα, όπου μπορείτε να το σηκώσετε. Εάν πρέπει να καθαρίσετε τα σημάδια, προσπαθήστε να σκουπίσετε αντί να σκουπίσετε για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να καθαρίσετε σε ένα σπίτι;

5. Πλακάκια γυαλιστερό

Τα γυαλιστερά πλακάκια και οποιαδήποτε επιφάνεια με υψηλή γυαλάδα για αυτό το θέμα, είναι δύσκολο να καθαριστούν. Αυτό γιατί είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε σε υψηλά πρότυπα. Συνήθως, θα αφήσετε πίσω σας ραβδώσεις ή κηλίδες.

Δυστυχώς δεν είναι πραγματικά μια δουλειά που μπορείς να κάνεις πιο εύκολη. Καθαρίστε τα πλακάκια κανονικά και στη συνέχεια γυαλίστε με ένα πανί από μικροΐνες. Τα πανιά μπαμπού για τον καθαρισμό του γυαλιού είναι καλά για αυτό γιατί δεν αφήνουν σημάδια.

6. Περσίδες παραθύρων

Είτε έχετε βενετσιάνικα είτε κάθετα στόρια, το να τα διατηρείτε καθαρά είναι σωστό. Η σκόνη κολλάει στα πηχάκια και υπάρχουν πολλά ανόητα κομμάτια που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν με ξεσκονόπανο. Οι κάθετες υφασμάτινες περσίδες είναι συχνά ακόμη χειρότερες επειδή πέφτουν γύρω-γύρω ενώ τις καθαρίζετε!

Για άκαμπτες περσίδες, το καλύτερο εργαλείο είναι ένα καθαριστικό τυφλών πηχών. Για τα μαλακά blinds, το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι πιθανώς να τα τοποθετήσετε. Όπως και με τον καθαρισμό του φούρνου, προσπαθήστε να το κάνετε τακτικά (μία φορά την εβδομάδα) για να κάνετε τη δουλειά πιο εύκολη συνολικά.

7. Αποχετεύσεις καναλιών

Τα κανάλια αποχέτευσης στα ντους φαίνονται κομψά, αλλά καθαρίζονται απίστευτα δύσκολα. Συχνά καταλήγουν με νερό να κάθεται μέσα τους, δημιουργώντας ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής μούχλας.

Εκτός από το ότι δεν τα έχετε εγκαταστήσει, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να διευκολύνετε αυτή τη δουλειά. Απλώς κάντε το τακτικά και χρησιμοποιήστε καθαριστικό αποχέτευσης για να αποτρέψετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Τελικές σκέψεις

Λοιπόν, ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να καθαρίσεις σε ένα σπίτι; Από αυτή τη λίστα, μάλλον πρέπει να είναι περσίδες παραθύρων. Οι περισσότερες άλλες δουλειές έχουν κάποιο είδος hack για να τις κάνουν πιο εύκολες, αλλά τα στόρια είναι συχνά απλώς ένας πόνος στο καθάρισμα! Εάν δεν έχετε χρόνο να κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό ή ένα τέλος καθαρισμού μίσθωσηςτότε αξίζει να αναζητήσετε μια υπηρεσία καθαρισμού.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Κορυφαίες συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων επίπλων κρεβατοκάμαραςΚορυφαίες συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων επίπλων κρεβατοκάμαρας το 2024

Δίνοντας ζωή στα βίντεο με ακίνηταΖωντανέψτε τα βίντεο με ακίνητα με διαβάθμιση χρώματος

Η σημασία των προσαρμοσμένων θεραπειών παραθύρωνΗ σημασία των προσαρμοσμένων επεξεργασιών παραθύρων στη διακόσμηση παραθαλάσσιου σπιτιού

Κορυφαίοι τρόποι για να στεγανοποιήσετε τις καιρικές συνθήκες της γκαραζόπορτας σας φέτοςΚορυφαίοι τρόποι για να στεγανοποιήσετε τις καιρικές συνθήκες της γκαραζόπορτας σας φέτος

Μπρελόκ κατοικιώνΜπρελόκ για κατοικίες: Οφέλη που προσφέρουν αυτά τα συστήματα έναντι κλειδιών

Απλοποιημένη επιλογή πολύτιμων λίθωνΑπλοποιημένη επιλογή πολύτιμων λίθων: Οδηγίες ειδικών για το διαμάντι σας

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *