Πώς να έχετε το πιο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Εάν θέλετε να κάνετε βελτιώσεις στο σπίτι, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε – πρέπει να σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας, πόσο ενοχλητική θα είναι η όλη διαδικασία, πόσος χρόνος θα χρειαστεί και ακόμη και αν αξίζει να κάνετε καθόλου, και αφού τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά, πρέπει πραγματικά να φτάσετε στο να ολοκληρώσετε τη δουλειά (ή να ξεκινήσετε το DIY σας). Είναι πολλά, και θα μπορούσε να είναι ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού αναβάλλουν τα πράγματα μέχρι να πρέπει πραγματικά να τα κάνουν, ειδικά αν είναι απασχολημένοι σε άλλους τομείς της ζωής.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση αλλαγών και βελτιώσεων στο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτετε είναι μια σοφή κίνηση, καθώς όχι μόνο θα σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα να ζείτε εκεί, αλλά θα σας βοηθήσει και όταν πρόκειται να ενισχύσετε την αξία του ακινήτου σας. Λοιπόν, από πού να ξεκινήσετε;

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς θέρμανσης, θα αυξήσει την αξία του ακινήτου σας και θα κάνει τη διαφορά στην υγεία του πλανήτη, επομένως, όσον αφορά τις αλλαγές στο σπίτι σας, είναι πολύ καλό που σημειώνει πολλά κουτιά. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να έχετε το πιο ενεργειακά αποδοτικό σπίτι και τι πρέπει να κάνετε για να το πραγματοποιήσετε.

Μονώστε το σπίτι σας σωστά

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα όταν πρόκειται για ένα ακίνητο που δεν είναι ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικό είναι μόνωση, και ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι απλά δεν μπορείτε να το δείτε – είναι κρυμμένο σε τοίχους και στέγες και τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται να το σκέφτεστε καθόλου. Είναι κρίμα γιατί μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα που, μόλις το συνειδητοποιήσετε, θα μπορούσε να κάνει το σπίτι σας πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό και να μειώσει το κόστος θέρμανσης (και το κόστος ψύξης το καλοκαίρι, φτάστε σε αυτό).

Η σωστή μόνωση είναι η καρδιά ενός ενεργειακώς αποδοτικού σπιτιού, επειδή είναι αυτό που βοηθάει στο να διατηρούνται τα πράγματα σε σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό, ώστε να μην χρειάζεται να ανεβοκατεβάζετε τη θέρμανση, κάτι που καίει περισσότερο καύσιμο. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι μόνωσης που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως το fiberglass (που χρησιμοποιείται πιο συχνά σε τοίχους, δάπεδα και σοφίτες και είναι επίσης πολύ οικονομικό), αφρός (ο οποίος μπορεί να είναι εξαιρετικός για την πλήρωση κενών) και κυτταρίνη (δηλ. κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί, επομένως είναι φιλικό προς το περιβάλλον). Χρησιμοποιήστε μόνωση στον χώρο της οροφής, στους τοίχους, στα δάπεδα και στο υπόγειο εάν έχετε για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη και θα πρέπει να δείτε (και να αισθανθείτε) τη διαφορά.

Αναβαθμίστε τα Windows σας

Όπως θα περίμενε κανείς, τα παράθυρα παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενεργειακή απόδοση ενός σπιτιού, επειδή μπορεί να χάσετε πολλή θερμότητα μέσω αυτών εάν δεν είναι αρκετά καλά. Ρίξτε μια ματιά στα παράθυρα που έχετε – αν είναι παλιά, μονού υαλοπίνακα, σίγουρα χάνετε θερμότητα, αλλά ακόμα και νεότερα διπλά παράθυρα μπορεί να είναι αναποτελεσματικά όσον αφορά την ενέργειά σας. Όσο περισσότερο είναι στη θέση τους, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχουν κενά γύρω τους (τα σπίτια μετακινούνται με την πάροδο του χρόνου), καθώς και τώρα υπάρχει καλύτερη τεχνολογία, οπότε ανεξάρτητα από το πόσο καλά ήταν τα παράθυρά σας όταν τα πρωτοπαρήκατε, είναι πολύ πιθανό θα υπάρξουν καλύτερες εκδόσεις τώρα.

Αν μπορείτε να μιλήσετε με ειδικούς όπως Πόρτες παραθύρων Davenport για να λάβετε μια προσφορά ή κάποια συμβουλή, θα δείτε γρήγορα ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα παραθύρων που μπορείτε να έχετε τώρα, τα οποία θα είναι όλα ενεργειακά αποδοτικά. Θα μπορείτε να αποκτήσετε νέα παράθυρα που ταιριάζουν με τα υπάρχοντά σας, ώστε το σπίτι σας να μην φαίνεται διαφορετικό ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να αποκτήσετε νέα παράθυρα με εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό, βελτιώνοντας την εμφάνιση του σπιτιού σας καθώς και την ενεργειακή του απόδοση (απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανόνες της γειτονιάς σας εάν υπάρχουν, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται το σχέδιο που θέλετε – ορισμένα μέρη είναι αρκετά αυστηρά).

Διατηρήστε το σύστημα θέρμανσης και ψύξης σας συντηρημένο

Μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη να διαπιστώσουμε ότι η θέρμανση και η ψύξη αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της μέσης κατανάλωσης ενέργειας ενός σπιτιού (και των λογαριασμών ενέργειας), οπότε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το κάνετε αυτό πιο αποτελεσματικό, καλό είναι .

Τα σπουδαία νέα εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να προσπαθήσετε. μπορείτε εύκολα να κάνετε τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης σας πιο αποτελεσματικά και δεν θα χρειαστεί καν τόση προσπάθεια. Αρχικά, εάν το σύστημα HVAC σας είναι ηλικίας άνω των 10 ή 15 ετών, θα μπορούσε να είναι καιρός να αναβαθμίσετε σε ένα καλύτερο, πιο ενεργειακά αποδοτικό – αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα αμέσως και παρόλο που θα Για να κοστίσετε ένα δίκαιο ποσό για να το κάνετε, θα εξοικονομήσετε πολύ στους λογαριασμούς ενέργειας μόλις ολοκληρωθεί και θα μπορείτε να ανακτήσετε το κόστος με την πάροδο του χρόνου. Όταν κάνετε αναβάθμιση, θα πρέπει να αναζητήσετε μοντέλα με υψηλή Αξιολογήσεις εποχικής ενεργειακής απόδοσης (SEER). όταν πρόκειται για κλιματιστικά και υψηλή Ετήσια Απόδοση Κατανάλωσης Καυσίμου (AFUE) όταν πρόκειται για φούρνους – να το κάνετε σωστά και όλα θα πάνε καλά.

Μπορεί να μην χρειαστεί να αποκτήσετε ένα νέο σύστημα, ωστόσο, και αν το δικό σας δεν είναι ακόμα πολύ παλιό ή/και λειτουργεί καλά, τότε δεν είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας επισκευάζεται τακτικά από επαγγελματίες και με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι πάντα καλύτερο να το κάνουν αυτό επαγγελματίες, ώστε να είστε σίγουροι ότι γίνεται σωστά και θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. υπάρχουν πολλές άλλες δουλειές DIY με τις οποίες μπορείτε να συνεχίσετε, επομένως είναι καλύτερα να εστιάσετε σε αυτές και να αφήσετε τη συντήρηση του HVAC σε έναν επαγγελματία.

Ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας όσο πιο ενεργειακά αποδοτικό μπορεί είναι να εγκαταστήσετε ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό όπου μπορείτε. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάξετε από τυπικούς λαμπτήρες σε LED καθώς καταναλώνουν έως και 75 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια – και, ως μπόνους, διαρκούν περίπου 25 φορές περισσότερο, οπότε μόλις τους αγοράσετε, κερδίσατε Δεν πρέπει να τα αντικαταστήσετε για χρόνια κυριολεκτικά.

Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι μεγιστοποιείτε το φυσικό φως όπου είναι δυνατόν, γιατί αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τόσο πολύ τον φωτισμό σας. Εάν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό, είναι καλή ιδέα να βάψετε τους τοίχους σας ανοιχτά χρώματα και ακόμη και να τοποθετήσετε στρατηγικά τοποθετημένους καθρέφτες γύρω από το σπίτι για να αντανακλούν το φως που λαμβάνετε, και ως αποτέλεσμα το σπίτι σας θα είναι πολύ πιο φωτεινό. Ως μπόνους, το φυσικό φως είναι καλό για την ψυχική σας υγεία, επομένως όσο περισσότερα μπορείτε να απολαύσετε, τόσο το καλύτερο.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Δημιουργώντας τον ιδανικό κήπο του σπιτιού σας7 βασικά βήματα για τη δημιουργία του ιδανικού κήπου του σπιτιού σας

Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της οροφής με καθαρισμόΠώς οι κάτοικοι του Willis, TX μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της στέγης με τον καθαρισμό

Η Μεταμορφωτική Δύναμη της ΨυχοθεραπείαςΗ Μετασχηματιστική Δύναμη της Ψυχοθεραπείας στην Καλλιέργεια Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας

Τα Βασικά της Εμπορικής ΣήμανσηςΤα βασικά της εμπορικής σήμανσης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που βασίζονται στο σπίτι

Ανακαίνιση μπάνιουΑνακαίνιση μπάνιου που βελτιώνει την αξία του σπιτιού σας

DIY ή επαγγελματικός καθαρισμός χαλιώνDIY εναντίον επαγγελματικού καθαρισμού χαλιών: Ποιο είναι το καλύτερο για το χαλί σας;

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *