Πώς να επιλέξετε το σωστό δάπεδο για το σπίτι σας

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Το δάπεδο στο σπίτι σας μπορεί συχνά να παραμεληθεί ή να αφεθεί μέχρι το τέλος, όταν σκέφτεστε για διάφορες βελτιώσεις στο σπίτι. Αλλά είναι ένα απίστευτα σημαντικό μέρος κάθε δωματίου. Το σωστό δάπεδο μπορεί ενισχύστε την αξία του ακινήτου σαςκαι μπορεί να είναι μια πρακτική και όμορφη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο.

Ωστόσο, το καλό δάπεδο είναι μια επένδυση, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή επιλογή για τη δουλειά.

Εξερευνήστε τις κατάλληλες επιλογές δαπέδων

Διαφορετικά δωμάτια έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Ανάλογα με το δωμάτιο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένοι όροφοι είναι πιο κατάλληλοι από άλλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι πολύ προφανές.

Αν και είναι πιθανό να έχετε ένα αφράτο χαλί στο μπάνιο, σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Θέλετε δάπεδο που θα αντιμετωπίζει καλά το νερό και τα υγρά περιβάλλοντα. Θέλετε επίσης δάπεδο που να καθαρίζεται εύκολα και να φθείρεται. Το δάπεδο με πλακάκια είναι μια φανταστική επιλογή, καθώς είναι όλα αυτά και είναι μια ελκυστική, κλασική επιλογή. Το Lino είναι μια φθηνότερη επιλογή και, ενώ μπορεί να μην διαρκέσει τόσο πολύ όσο τα πλακάκια, μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά αν το προσέχετε.

Οι κουζίνες έχουν παρόμοιες σκέψεις, καθώς τα χαλιά είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν μετά από διαρροές ή άλλα ζητήματα. Τα πλακάκια ή άλλος τύπος σκληρού, εύκολα σκουπιζόμενου δαπέδου είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για κάποιο λόγο.

Αλλά όταν πρόκειται για άλλα δωμάτια, μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι. Τα σαλόνια και τα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν διαφορετικούς τύπους δαπέδων, επομένως εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και από το πόσο άνετο σας αρέσει το σπίτι σας.

Αποκτήστε εξειδικευμένους και αξιόπιστους εργολάβους

Όταν πρόκειται για μεγάλες θέσεις εργασίας στο σπίτι σας, θέλετε να βρείτε τον καλύτερο ανάδοχο για τη δουλειά. Αυτό ισχύει για σας εργολάβος δαπέδων επισης. Στην ιδανική περίπτωση, το δάπεδό σας θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια και ένας καλός εργολάβος μπορεί να βεβαιωθεί ότι είναι δομικά σταθερό, ελκυστικό και κατάλληλα τοποθετημένο.

Αν και είναι δυνατό να τοποθετήσετε δάπεδα μόνοι σας, μπορεί να είναι μια δύσκολη και ακόμη και επικίνδυνη δουλειά. Ενώ μπορεί να εξοικονομήσετε εργασία, μπορεί να καταλήξετε να συγκεντρώσετε επιπλέον κόστος. Η κακή κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, ζημιές στην ιδιοκτησία σας, ακατάλληλα τοποθετημένα δάπεδα και ένα έργο που διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, καθιστώντας το δωμάτιο άχρηστο όλη την ώρα.

Προετοιμασία του δωματίου σας

Εάν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε πλήρως ένα δωμάτιο, το δάπεδο θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα τοποθετηθεί. Αν και αυτό φαίνεται αδιανόητο, είναι λογικό αν σκεφτείτε ότι οποιοδήποτε χάος από τους τοίχους ή την οροφή μπορεί να καταστρέψει ή να καταστρέψει το δάπεδο.

Λοιπόν, δουλέψτε από το ταβάνι και κάτω.

Το πρώτο βήμα είναι να αδειάσετε εντελώς το δωμάτιο από έπιπλα. Ενώ μπορείτε να βάψετε τοίχους με έπιπλα ακόμα στο δωμάτιο, θα πρέπει να καλύπτεται και να διατηρείται πολύ μακριά από τον τοίχο, ώστε να μην πιτσιλίζεται με χρώμα.

Αλλά αν σκοπεύετε να ξαναφτιάξετε το πάτωμα ούτως ή άλλως, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα έπιπλα. Ανάλογα με το δάπεδο, είναι συχνά καλή ιδέα να το αφήνετε να σταθεί χωρίς έπιπλα για λίγο μετά την τοποθέτησή του. Φυσικά, αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε με τον ανάδοχό σας.

Οι Τελειώσεις

Μόλις το δάπεδο έχει στρωθεί, εναπόκειται σε εσάς να σκεφτείτε τις τελευταίες πινελιές και τη συντήρηση. Ορισμένοι όροφοι απαιτούν φροντίδα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Για παράδειγμα, ξύλινα πατώματα είναι όμορφα και μπορούν να διαρκέσουν δεκαετίες, αλλά πρέπει να διατηρούνται καθαρά και να τα κρατάτε στεγνά. Μερικές φορές το δάπεδο μπορεί να χρειάζεται φινίρισμα, το οποίο περιλαμβάνει το τρίψιμο ελαφρώς και την προσθήκη νέου φινιρίσματος για να διατηρηθεί προστατευμένο.

Μπορείτε επίσης να βάψετε μερικά δάπεδα, αλλά να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό είδος βαφής για τη δουλειά. Το χρώμα μπορεί να λειανθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά το δάπεδο θα χρειαστεί ξανά φινίρισμα. Προφανώς, ορισμένοι όροφοι δεν χρειάζονται πολύ καλή βαφή.

Τέλος, αν θέλετε να τελειώσετε το δάπεδο στο δωμάτιό σας και να προσθέσετε μια επιπλέον άνετη πινελιά, τα χαλιά είναι μια καταπληκτική ιδέα. Μπορούν να ολοκληρώσουν ένα δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται λιγότερο άδειο, κάτι που είναι χρήσιμο όταν έχετε μεγάλους κενούς χώρους. Τα χαλιά προστατεύουν επίσης το δάπεδο, επομένως είναι μια καλή επιλογή για δωμάτια με ξύλινο δάπεδο που έχουν μεγάλη επιφάνεια.

Ενώ το πάτωμα μπορεί να φαίνεται εύκολα παραβλέπεται από τη φύση του, δεν είναι μόνο κάτω από τα πόδια σας. Το δάπεδό σας προσθέτει τον χαρακτήρα του σπιτιού σας και μπορεί να είναι πρακτικό και όμορφο ταυτόχρονα. Προσέξτε λοιπόν πότε χρειάζεται κάποια εργασία ή ακόμα και αντικατάσταση.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Το Coliving είναι το μέλλον της αστικής διαβίωσηςΤο Coliving είναι το μέλλον της αστικής διαβίωσης και της κοινότητας

5 Κοινές Προκλήσεις Μεταφορών5 Κοινές προκλήσεις μεταφορών στον κατασκευαστικό κλάδο

The Essential Guide to Electrical ContractorsThe Essential Guide to Electrical Contractors

Προσόντα για στεγαστικό δάνειοΤι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πουλάτε το σπίτι σας σε αγοραστές κατοικιών με μετρητά στο Chester County, PA: Βασικές πληροφορίες για μια ομαλή πώληση

Το σωστό σύστημα απολύμανσης πισίναςΠώς να επιλέξετε το σωστό σύστημα απολύμανσης πισίνας για την πισίνα σας

Πουλήστε το σπίτι σας γρήγορα με μετρητάΚορυφαίες τεχνικές για να πουλήσετε το σπίτι σας γρήγορα για προσφορές μετρητών σε μια ανταγωνιστική αγορά

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *