Πώς να χρησιμοποιήσετε τις υγρές, μουσκεμένες περιοχές του κήπου σας

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Ενώ το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος και δεν πρέπει να θεωρείται πρόβλημα, σε ορισμένες περιοχές, τα διογκωμένα υπόγεια ύδατα, οι καταιγίδες που αναβλύζουν και τα αργιλώδη εδάφη συνδυάζονται, παρουσιάζοντάς σας δύσκολες υγρές τοποθεσίες. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει ακόμη και να αντιμετωπίσουν τη φρίκη ένα υγρό υπόγειο. Ωστόσο, κάθε ελπίδα δεν έχει χαθεί. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις υγρές, μουσκεμένες περιοχές του κήπου σας από πρόβλημα σε πλεονέκτημα.

Κατασκευάστε ένα κατάστρωμα με ένα μονοπάτι

Μπορείτε να μετατρέψετε αυτήν την υγρή, μουσκεμένη περιοχή σε ένα χαλαρωτικό μέρος για μπάρμπεκιου, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κατάστρωμα στο έδαφος με καλά καθορισμένα μονοπάτια κυκλοφορίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες υγρές τοποθεσίες μπορούν να γίνουν λειτουργικές μόνο εάν μετατραπούν σε hardscape. Η πιο προτιμώμενη επιλογή όταν πρόκειται για αυτό είναι να ακολουθήσετε τα ξύλινα καταστρώματα και τα μονοπάτια σε στυλ πεζοδρομίου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε επιλογές ξύλου αποβάθρας ιδανικό για υγρά περιβάλλοντα για τη διατήρηση της ακεραιότητας της δομής αποφεύγοντας τη σήψη και τη φθορά.

Δημιουργήστε έναν κήπο βροχής

Με τον κήπο βροχής, μπορείτε να συγκρατήσετε προσωρινά το νερό καθώς σιγά-σιγά μπαίνει πίσω στο έδαφος. Λειτουργεί ως λεκάνη απορροής αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν χτίζετε έναν κήπο βροχής, δημιουργείτε μια ρηχή κοιλότητα στο έδαφος βάθους περίπου 6″ και φυτεύετε σκληρά, βαθιές ρίζες φυτά, συμπεριλαμβανομένων χόρτων, θάμνων και πολυετών φυτών. Ο τύπος των φυτών θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει σε περιστασιακές πλημμύρες ενώ ενισχύει την ικανότητα του εδάφους να απορροφά νερό. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τον κήπο βροχής σας περίπου 10 πόδια μακριά από τα κτίρια, καθώς οι υψηλές κατασκευές μπορεί να τον καταστήσουν μη πρακτικό. Επιπλέον, χτίστε το σε περιοχή όπου το χώμα είναι συμπιεσμένο.

Ενσωματώστε ένα σύστημα αποστράγγισης

Προσθέτοντας μια αποχέτευση σε ένα χαμηλό σημείο του κήπου σας, μπορείτε να οδηγήσετε το υπερβολικό νερό κάτω από το έδαφος. Ενώ είναι ακόμα εντάξει να αφήσετε το νερό να ρέει ελεύθερα σε ξηρό πηγάδι ή χώμα, εγκατάσταση γαλλικού αγωγού μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στην αποστράγγιση του νερού ενώ το μετακινεί σε ολόκληρη την αυλή σας. Μπορείτε να φτιάξετε τη γαλλική σας αποχέτευση δημιουργώντας μια σχάρα σε επίπεδο επιφάνειας και συνδέοντάς την με μια διάτρητη σωλήνωση τοποθετημένη στρατηγικά σε μια υπόγεια τάφρο. Σκεφτείτε να καλύψετε την τάφρο με πέτρες ή χαλίκι για να κρύψετε τους σωλήνες και να βελτιώσετε το φιλτράρισμα του νερού. Το νερό θα κινηθεί μέσω των σωληνώσεων καθώς φιλτράρεται στο έδαφος μέσω των οπών και στις δύο πλευρές της τάφρου.

Garden's Wet Soggy Areas

Κάντε σχέδια για μια λίμνη

Μια λιμνούλα θα δώσει στο τοπίο σας ένα γαλήνιο εστιακό σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα θα συλλάβει νερό που πιθανότατα θα εξουδετερώσει το σύστημα αποχέτευσης του κήπου σας. Θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία ενός μίνι οικοσυστήματος όπου ψάρια, πουλιά, αμφίβια και άλλα άγρια ​​ζώα θα βρουν σπίτι. Να είστε στρατηγικοί με το πού βρίσκετε τη λίμνη σας για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε εύκολα να κατευθύνετε το υπερβολικό νερό μέσα το χαρακτηριστικό του νερού. Μπορείτε να το τοποθετήσετε όπου υπάρχει μια φυσική κλίση, το άκρο ενός χελώνου ή μια κατάθλιψη.

Ανεβείτε με ένα κρεβάτι Creek

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συλλέξετε το υπερβολικό νερό της βροχής χωρίς κρυφά προέκτατες εκροής και οι εύκαμπτοι σωλήνες στην αυλή είναι για να προσθέσετε ένα κρεβάτι κολπίσκου. Τα κρεβάτια του κολπίσκου λειτουργούν κατευθύνοντας το νερό μακριά από το σπίτι σας και τις κοντινές κατασκευές. Ωστόσο, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η διαθέσιμη κλίση είναι αρκετή για να διατηρήσετε τη ροή του νερού σε κίνηση. Χρησιμοποιήστε βότσαλα, χαλίκια ή μικρές πέτρες για να επενδύσετε το δάπεδο της κοίτης του ρέματος και να περικόψετε τις πλευρές του με ογκόλιθους ή μια σειρά από πέτρες. Προσθέστε ποικίλο πλάτος και καμπύλες στο κρεβάτι του κολπίσκου σας για να του δώσετε μια φυσική εμφάνιση και να βελτιώσετε την οπτική γοητεία του τοπίου σας.

Με τις σωστές ιδέες και στρατηγικές, κάθε χώρος στον κήπο σας μπορεί να είναι χρήσιμος. Ορίστε έναν προϋπολογισμό και συνδυάστε μερικές συμβουλές για να μετατρέψετε τον χώρο σε όαση. Προσδιορίστε τι μπορεί να λειτουργήσει στον κήπο σας και τι όχι και εστιάστε σε εκείνες τις επιλογές που μπορούν να αποφέρουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

©2024 Το Αφιερωμένο Σπίτι. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κανένα μέρος αυτής της ανάρτησης ιστολογίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Συμβουλές για επενδυτές ακινήτων για πρώτη φορά7 Συμβουλές για Επενδυτές Ακινήτων για Πρώτη Φορά

Εξάσκηση Αυτοφροντίδας στο ΣπίτιΌλα για εσάς: Δέκα συμβουλές για την εξάσκηση της αυτοφροντίδας στο σπίτι

Ιδέες σχεδίασης μπροστινής πόρτας5 μοντέρνες ιδέες σχεδίασης μπροστινών πορτών

Κλασικές εμφανίσεις για εφήβουςRetro Revival: Bringing Back Classic Looks for Teen Boys

Οι νεροχύτες από σκυρόδεμα κερδίζουν δημοτικότηταΓιατί οι χειροποίητοι νεροχύτες από σκυρόδεμα κερδίζουν δημοτικότητα στα φιλικά προς το περιβάλλον σχέδια σπιτιών

Επιτοίχια ηλεκτρική σκούπαΟ απόλυτος οδηγός για την ηλεκτρική σκούπα τοίχου Giraffe Tools

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *