14 Πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το σπίτι σας είναι πολύ θορυβώδες

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Το σπίτι σας πρέπει να είναι ο ασφαλής χώρος σας. το ιερό σου? το ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να βρείτε την ηρεμία που χρειάζεστε. Εάν δεν είναι τίποτα από αυτά αυτή τη στιγμή, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον θόρυβο.

1. Επενδύστε σε ακουστικά ακύρωσης θορύβου

Μια από τις πιο γρήγορες και λιγότερο δαπανηρές λύσεις για ένα θορυβώδες σπίτι είναι, φυσικά, τα ακουστικά καθαρισμού θορύβου, τα οποία όταν τα φοράτε, θα πνίξουν τη συντριπτική πλειονότητα των ενοχλητικών θορύβων από τις φωνές των γειτόνων μέχρι το DIY. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς οι πιο κοινωνικές ή φιλικές προς την οικογένεια λύσεις, οπότε ίσως κρατήστε τις για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να είστε ήσυχοι μόνοι.

2. Ηχομονωμένος χώρος σας

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με χρόνια θόρυβο, τότε θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείτε την ηχομόνωση του σπιτιού σας. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα βασικά: σφραγίστε τυχόν κενά γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες με απογύμνωση ή καλαφάτισμα. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε χοντρές κουρτίνες, οι οποίες θα απορροφούν τυχόν ήχους που προέρχονται από το εσωτερικό του σπιτιού σας, όπως και προσθέτοντας υφασμάτινες επιτοίχιες ή ακουστικά πάνελ στους τοίχους του σπιτιού σας.

3. Μηχανήματα Λευκού Θορύβου

Εάν ο λευκός θόρυβος δεν σας τρελαίνει από μόνος του, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι καλή ιδέα να έχετε ένα μηχάνημα λευκού θορύβου, καθώς είναι ιδανικά για να μαυρίζετε τα πάντα, από τον σκύλο του γείτονα μέχρι την κίνηση που περνάει μέχρι τον σύντροφό σας που ροχαλίζει. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν τους ήχους του λευκού θορύβου, των βρυχηθμών ανέμων ή τους καταπραϋντικούς ήχους του ωκεανού, οπότε φροντίστε να το δοκιμάσετε.

4. Αποκτήστε μια εταιρεία αντικατάστασης παραθύρων με γρήγορη κλήση

Μερικές φορές, ο θόρυβος από το εξωτερικό μπορεί να είναι αφόρητος και καμία εσωτερική ρύθμιση δεν μπορεί να τον διορθώσει. Εκεί είναι που το η καλύτερη εταιρεία αντικατάστασης παραθύρων Θα μπουν στο σπίτι σας και θα μετρήσουν τα παράθυρά σας προτού σας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα λύσεων αντικατάστασης παραθύρων, όπως πάνελ με διπλά ή τριπλά τζάμια, τα οποία θα κρατήσουν τον θόρυβο έξω από το σπίτι σας μακριά, ενώ επίσης, πιθανώς θα βελτιώσουν την ποιότητα του σπιτιού σας. ενεργειακή απόδοση επίσης!

5. Δημιουργήστε ένα «Ήσυχο δωμάτιο»

Εάν έχετε τον χώρο να το κάνετε, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα ορίστε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας ως έναν ήσυχο χώρο όπου μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε καταφύγιο. Γεμίστε το με άνετα έπιπλα, απαλές κουβέρτες και ίσως ακόμη και ένα μίνι ψυγείο εφοδιασμένο με τα αγαπημένα σας σνακ και ποτά. Αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι εκτός ορίων για θορυβώδεις δραστηριότητες και να προορίζεται μόνο για ήσυχο χρόνο.

6. Χρησιμοποιήστε χαλιά και χαλιά

Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο μπορεί να φαίνονται υπέροχα, αλλά μπορούν να ενισχύσουν τους θορύβους στο σπίτι σας, όπως το τρέξιμο μικρών βημάτων ή τον ενοχλητικό ήχο του σκύλου σας που ξύνεται. Επομένως, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να προσθέσετε χαλιά σε χώρους όπου το δάπεδο είναι πιο σκληρό. Είναι ένας άνετος τρόπος για να προσθέσετε ένα buffer σε κάθε θόρυβο που κάνει η οικογένειά σας.

7. Φυτά για τη διάσωση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα φυτά δεν είναι απλώς μια εξαιρετική επιλογή διακόσμησης – μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απορρόφηση του ήχου και στη μείωση των επιπέδων θορύβου πιο σημαντικά από ό,τι νομίζετε. Το κλειδί είναι να προχωρήσετε. μεγάλα, φυλλώδη φυτά όπως φτέρες, λαστιχένια φυτά και κρίνα ειρήνης, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

14 Πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το σπίτι σας είναι πολύ θορυβώδες

8. Τακτοποίηση επίπλων

Η στρατηγική τακτοποίηση των επίπλων σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του θορύβου. Τα ράφια, ειδικά όταν είναι γεμάτα με βιβλία, μπορούν να λειτουργήσουν ως ηχητικά φράγματα. Τοποθετήστε τα σε τοίχους που αντιμετωπίζουν θορυβώδεις περιοχές για να εμποδίσετε τον ήχο. Οι καναπέδες, οι καρέκλες και άλλα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν επίσης να απορροφήσουν τον θόρυβο. Όσο πιο μαλακές επιφάνειες έχετε, τόσο λιγότερος ήχος θα αναπηδά.

9. Τσιμούχες πόρτας και πώματα βύθισης

Οι πόρτες είναι διαβόητες για το ότι αφήνουν τον θόρυβο να διαρρεύσει. Η τοποθέτηση στεγανοποιητικών θυρών ή πωμάτων ρεύματος μπορεί να εμποδίσει την είσοδο του ήχου από τα κενά γύρω από τις πόρτες σας. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και ένας οικονομικός τρόπος για να κάνετε μεγάλη διαφορά στη μείωση του θορύβου. Επιπλέον, μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας μονωμένο, εξοικονομώντας χρήματα για θέρμανση και ψύξη.

10. Δημιουργήστε ένα ηχομονωμένο περίπτερο DIY

Αν είσαι για λίγο DIY σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα ηχομονωμένο περίπτερο για δραστηριότητες που απαιτούν απόλυτη ησυχία, όπως η ηχογράφηση ενός podcast ή η εξάσκηση σε ένα μουσικό όργανο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως πάνελ αφρού, κινούμενες κουβέρτες και χοντρές κουρτίνες για να δημιουργήσετε έναν μικρό, ήσυχο χώρο μέσα στο σπίτι σας. Μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη προσθήκη στη διακόσμησή σας, αλλά θα ολοκληρώσει τη δουλειά.

11. Κοινοτική Μείωση Θορύβου

Εάν το πρόβλημα του θορύβου προέρχεται από έξω από το σπίτι σας, σκεφτείτε να μιλήσετε με τους γείτονές σας ή την τοπική κοινότητα σχετικά με πρωτοβουλίες μείωσης του θορύβου. Μερικές φορές, μια φιλική συζήτηση με έναν γείτονα για τη δυνατή μουσική ή το σκύλο που γαβγίζει μπορεί να οδηγήσει σε μια λύση. Εάν ο θόρυβος προέρχεται από ένα κοντινό εργοτάξιο ή πολυσύχναστο δρόμο, μπορείτε να απευθυνθείτε στις τοπικές αρχές για να συζητήσετε πιθανά μέτρα μείωσης του θορύβου.

12. Ηχομόνωση παραθύρων με DIY Hacks

Εάν η αντικατάσταση των παραθύρων σας δεν είναι μια επιλογή, υπάρχουν ορισμένες DIY hacks που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ηχομονώσετε τα υπάρχοντα σας. Η προσθήκη ενθέτων παραθύρων, η χρήση μεμβράνης παραθύρων βαρέως τύπου ή ακόμη και η ανάρτηση ηχομονωτικών κουρτινών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του θορύβου που διαρρέει. Αν και αυτές οι λύσεις μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικές όσο τα νέα παράθυρα, μπορούν ακόμα να κάνουν μια αξιοσημείωτη διαφορά.

13. Αγκαλιάστε το Noise με μουσική ή Podcast

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και δεν φαίνεται να μπορείτε να εξαλείψετε τον θόρυβο, προσπαθήστε να τον αγκαλιάσετε καλύπτοντάς τον με κάτι πιο ευχάριστο. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, παρακολουθήστε τα podcast ή βυθιστείτε σε ένα ηχητικό βιβλίο. Αυτά μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από τον θόρυβο και να κάνουν το περιβάλλον σας πιο ευχάριστο.

14. Εφαρμογές λευκού θορύβου και έξυπνα ηχεία

Εάν προτιμάτε μια τεχνολογικά έμπειρη προσέγγιση, κατεβάστε εφαρμογές λευκού θορύβου ή χρησιμοποιήστε έξυπνα ηχεία για να αναπαράγετε ήρεμους ήχους σε όλο το σπίτι σας. Συσκευές όπως το Amazon Echo ή το Google Home μπορούν να μεταδώσουν λευκό θόρυβο, ήχους βροχής ή ακόμα και ένα τζάκι που χτυπάει. Μπορείτε να τα ελέγξετε με φωνητικές εντολές και να προσαρμόσετε τους ήχους σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να πνίξετε τον ανεπιθύμητο θόρυβο.

Το να ζεις σε ένα θορυβώδες σπίτι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά με αυτές τις συμβουλές και κόλπα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον, οπότε καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε!

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Οδηγός κόστους καθαρισμού σοφίταςCleaning of Attic Cost Guide: Budgeting for a Clean and Tidy Home

Κατάστρωμα πισίνας FlagstoneΑνυψώστε την όαση δίπλα στην πισίνα με ένα κατάστρωμα πισίνας Flagstone

Νεροχύτης Σύνθετος ΓρανίτηςΟδηγός αγοράς για σύνθετο νεροχύτη γρανίτη

Αγκαλιάζοντας τη φροντίδα στο σπίτι για ένα αγαπημένο πρόσωποΑγκαλιάζοντας τη φροντίδα στο σπίτι για ένα αγαπημένο πρόσωπο

Χαλάκια μπάνιου Nudie RudieΑνακαλύπτοντας την πολυτελή άνεση των χαλιών μπάνιου Nudie Rudie

Τι συμβαίνει εάν δεν έχετε επισκευάσει το σύστημα HVAC σας εδώ και χρόνια;Τι συμβαίνει εάν δεν έχετε επισκευάσει το σύστημα HVAC σας εδώ και χρόνια;

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *