Βελτιώστε την έκκληση για περιορισμό του σπιτιού σας

Γειά σου Κόσμε! Καλως ορίσατε φίλοι! Όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μπορεί να είναι εύκολο να νιώθετε τεμπέλης να κάνετε τις συνηθισμένες δουλειές του κήπου.

Δυστυχώς, το φθινόπωρο δεν είναι η καλύτερη εποχή για να είστε χαλαροί όσον αφορά τη φροντίδα και τη συντήρηση του γκαζόν σας. Υπηρεσία συντήρησης τοπίου Οι πάροχοι λένε ότι εάν θέλετε να κάνετε λιγότερη δουλειά κατά τη διάρκεια της άνοιξης για να επαναφέρετε τη ζωή στην αυλή σας, θα πρέπει να καταβάλετε επιπλέον προσπάθεια για να διατηρήσετε και να προστατέψετε το γκαζόν σας αυτό το φθινόπωρο για να το προετοιμάσετε σωστά για το κρύο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αποφεύγοντας αυτά τα λάθη στην κηπουρική και στη φροντίδα της αυλής αυτή την εποχή του χρόνου για να έχετε ένα υγιές και υπέροχο γκαζόν όταν έρθει η νέα σεζόν:

1. Χρήση χλοοκοπτικού με θαμπές λεπίδες

Το καλοκαίρι συχνά απαιτεί αύξηση της συχνότητας κοπής.

Λόγω του συχνού θερισμού σας, οι λεπίδες του χλοοκοπτικού μπορεί να είναι ήδη θαμπά.

Το κούρεμα με θαμπά λεπίδες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον χλοοτάπητά σας, καθώς όταν το κάνετε αυτό, οι λεπίδες δεν κόβουν το γρασίδι. το σκίζουν.

Όταν χρησιμοποιείτε το χλοοκοπτικό χωρίς να ακονίζετε τις λεπίδες, το γρασίδι θα είναι πιο ευαίσθητο σε ασθένειες, αποχρωματισμό και ζημιά.

Για να μάθετε εάν οι λεπίδες του χλοοκοπτικού σας πρέπει να ακονιστούν, κοιτάξτε τις λεπίδες του γρασιδιού μετά το κούρεμα. Εάν οι λεπίδες δεν έχουν ωραίο καθαρό κόψιμο και φαίνονται άθλιες και τεμαχισμένες, πρέπει να ακονίσετε τις λεπίδες του χλοοκοπτικού.

2. Υπερπότισμα

Δίνοντας στο γρασίδι σας περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται, ειδικά κατά τα τέλη του φθινοπώρου, μπορεί να αποτρέψετε τη σκλήρυνση του γρασιδιού για να προστατευτεί.

Για να βεβαιωθείτε ότι το γρασίδι σας παραμένει σωστά ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μειώστε σταδιακά την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείτε μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Τις επόμενες εβδομάδες, ποτίστε το γκαζόν σας μόνο εάν υπάρχει εξαιρετικά ζεστό ή ξηρό διάστημα στην περιοχή σας.

3. Κόψτε το γρασίδι πολύ χαμηλά

Το να κόβετε πολύ κοντά τις λεπίδες του γρασιδιού το φθινόπωρο μπορεί να μειώσει την ικανότητά τους να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα αποθηκεύουν και θα χρησιμοποιούν όταν οι θερμοκρασίες γίνονται πιο χαμηλές.

Επίσης, οι λεπίδες του γρασιδιού δεν αναπτύσσονται γρήγορα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και, ως εκ τούτου, μπορεί να μην ανακάμψουν εύκολα από το να κοπούν χαμηλά.

Αν και το να κόβετε πολύ κοντά το γρασίδι μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη, είναι καλύτερο να κόβετε το γρασίδι σας στο ίδιο ύψος το φθινόπωρο που κάνατε τις προηγούμενες σεζόν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά προβλήματα στο μέλλον.

4. Δεν αφαιρείτε αμέσως τα πεσμένα φύλλα

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν μέχρι να πέσουν όλα τα φύλλα από τα δέντρα πριν τα τσουγκράψουν ή τα αφαιρέσουν. Ωστόσο, το γρασίδι χρειάζεται το φως του ήλιου για να ζήσει και να αναπτυχθεί.

Εάν αφήσετε τα νεκρά φύλλα να συσσωρευτούν στο έδαφος, το γρασίδι σας δεν θα λάβει τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη ζιζανίων και το γρασίδι σας να αλλοιωθεί και να πεθάνει.

Ως εκ τούτου, αφαιρέστε τα πεσμένα φύλλα το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα ή φυσήξτε τα φύλλα ενώ είναι ακόμη στεγνά για να κάνετε πιο εύκολη αυτή τη δουλειά, καθώς τα βρεγμένα φύλλα τείνουν να κολλάνε στο έδαφος και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Λάθη φροντίδας γκαζόν που πρέπει να αποφεύγετε

5. Αποτυχία στο Mulch the Lawn

Το μούλτι βοηθά τα φυτά να διατηρούν τη θερμότητα και την υγρασία. Τρέφουν επίσης τη μικροβιακή δραστηριότητα του εδάφους, η οποία βοηθά να διατηρείται το έδαφος σας υγιές και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον, το σάπια φύλλα εμποδίζει την ανάπτυξη ζιζανίων και τη διάβρωση του εδάφους.

Η αποτυχία να καλύψετε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου σημαίνει ότι αφήνετε το γρασίδι σας απροστάτευτο από τις κρύες καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν το θάνατο του χόρτου σας. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί διάβρωση του εδάφους.

Όταν τα φυτά σας δεν είναι σωστά μονωμένα, μπορεί να μην επιβιώσουν στις αλλαγές του καιρού.

6. Χρησιμοποιώντας το λάθος είδος λιπάσματος

Ο σωστός τύπος λιπάσματος μπορεί να βοηθήσει το γρασίδι σας να επιβιώσει στον κρύο καιρό, καθώς μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των ριζών του φυτού, την παραγωγή υδατανθράκων και την αποθήκευση. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό είδος – αυτό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή του λάθος είδους λιπάσματος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη της κορυφής ή μόνο τις ορατές λεπίδες του γρασιδιού.

Εάν συμβεί αυτό, το γρασίδι δεν θα σκληρύνει και θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν από την κρύα εποχή.

Για να προστατεύσετε το γρασίδι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εφαρμόστε λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Αυτό θα κρατήσει την αυλή σας προστατευμένη και θα θρέψει κατά τις κρύες καιρικές συνθήκες και θα βοηθήσει να ξαναζωντανέψουν τα φυτά την επόμενη σεζόν.

7. Αφήστε τα ζιζάνια να μεγαλώσουν

Τα ζιζάνια ανταγωνίζονται τα φυτά για τροφή, νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Όταν δεν ελέγχονται σωστά και άμεσα, τα ζιζάνια μπορούν να ξεπεράσουν το γρασίδι σας και άλλα φυτά.

Αν αφήσετε αυτά τα χωροκατακτητικά φυτά να αναπτυχθούν, θα έχετε ένα γκαζόν γεμάτο ζιζάνια αντί για γρασίδι όταν έρθει η άνοιξη.

Μόλις δείτε μερικά ζιζάνια να φυτρώνουν από το γκαζόν σας, τραβήξτε τα έξω με το χέρι και γρήγορα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ζιζανιοκτόνο – κατά προτίμηση ένα φιλικό προς το περιβάλλον, εάν είναι πάρα πολλά για να τα τραβήξετε με το χέρι.

Η διατήρηση ενός όμορφου και υγιούς χλοοτάπητα απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά.

Εάν δεν έχετε το χρόνο και τους πόρους για να φροντίσετε τον εξωτερικό σας χώρο, μπορείτε πάντα να λάβετε βοήθεια από παρόχους συντήρησης γκαζόν και υπηρεσίες εξωραϊσμού. Μπορούν να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα και την εμφάνιση του γκαζόν σας ανεξάρτητα από την εποχή.

©2024 Το Αφιερωμένο Σπίτι. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Κανένα μέρος αυτής της ανάρτησης ιστολογίου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ή να αναπαραχθεί χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για τυχόν αναρτήσεις που χάσατε:

Συντονισμός στυλ στέγηςΣημασία της ειδικής εγκατάστασης εμπορικής στέγης στο Σαν Ντιέγκο

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται με το εμπόριοΓιατί οι γυναίκες πρέπει να ασχολούνται με το εμπόριο

5 Συνήθη Υδραυλικά Ζητήματα5 συνήθη ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού του Μέριλαντ και πώς να τα διορθώσετε

Κορυφαίες τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων στη ΒομβάηΚορυφαίες τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων στη Βομβάη για το 2024

Ο ρόλος της τακτικής συντήρησης σπιτιούΟ ρόλος της τακτικής συντήρησης σπιτιού στη διατήρηση της περιουσίας σας

Office Elegance: Executive τραπέζιαThe Pinnacle of Office Elegance: Executive Tables στις Φιλιππίνες

Θα ήθελα πολύ να εγγραφείτε στη λίστα email μου! Θα λάβετε μια ειδοποίηση κατευθείαν στα εισερχόμενά σας, η οποία θα περιλαμβάνει συνδέσμους προς τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο σπίτι! Απλώς εισάγετε τη διεύθυνσή σας παρακάτω.

Ευχαριστώ που περάσατε! Να έχετε μια υπέροχη μέρα/νύχτα ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο! Πηγαίνετε με τον Θεό και θυμηθείτε να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον!

Toodles,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *